Kaart Vind een kliniek Zoeken

Herstel van de huidelasticiteit geeft je een frisse uitstraling

Verbeter de elasticiteit van je huid

Onze huid is elastisch en glad als we jong zijn. Naarmate we ouder worden verandert onze huid. Zo neemt de elasticiteit af doordat onze huid minder hyaluronzuur produceert. Hyaluronzuur is een lichaamseigen, vochtinbrengende stof. Dat zorgt voor hydratatie en stevigheid van de huid. Door je huid te hydrateren met behulp van een filler op basis van hyaluronzuur verbetert de elasticiteit. Het geeft je huid een boost en je ziet er weer stralend uit.

Hyaluronzuur herstelt de huidelasticiteit

Hyaluronzuur (HA) is een natuurlijke, lichaamseigen, vochtinbrengende stof. De stof vervult verschillende functies in het lichaam. Zo helpt hyaluronzuur om gewrichten soepel te houden en bindweefsel te hydrateren. Dit draagt bij aan een goede elasticiteit van je huid. HA kan tot 1.000 maal zijn eigen gewicht in water vasthouden, waardoor de huid glad (vochtinbrengend effect), stevig en gevuld (volumeherstel) blijft. 

Help je huid de elasticiteit te behouden

Door een gezonde levensstijl en de juiste eetgewoonten kun je de schade die aan je huid wordt toegebracht aanzienlijk beperken. Met deze voorzorgsmaatregelen kun je een jonge uitstraling met een elastische, gladde huid langer behouden:

  • gebruik van een vochtregulerende gezichtsverzorgende crème met UV-bescherming
  • gebruik zonnebescherming
  • rook niet
  • eet voldoende verse groenten en fruit, vermijd teveel vet en suiker
  • drink voldoende water